Slagwerk

Repetitie Maandag 19.45-22.15

Het is allemaal begonnen met deze slagwerkgroep. Toen ‘trommelguru’ Victor Oskam voor de BMOL slagwerkgroep kwam te staan besloot hij een nieuwe richting in te slaan: In plaats van alleen maar traditionele marching band en slagwerkmuziek te spelen, verbreedde hij het spectrum van de groep en introduceerde nieuwe instrumenten en muziekstukken uit andere culturen van over de hele wereld. Met name de opzwepende Afrikaanse ritmes werkten aanstekelijk en zorgden ervoor dat BMOL World Percussion een begrip werd in de Nederlandse amateurmuziek met als hoogtepunt een professionele tour door het hele land.

Na zijn vertrek liet hij een ensemble achter van hoog niveau, met een enorm muzikale bagage. De slagwerkgroep is thuis in een zeer breed repertoire: Wereldmuziek, pop, klassiek, mallet ensemble, marching en filmmuziek. De groep treed regelmatig op, houdt uitwisselingsprojecten met andere ensembles in Nederland en speelt elk jaar samen met het BMOL Harmonie orkest en BMOL koor Blues.

Als je van afwisseling, uitdaging en op een wat hoger niveau spelen houdt ben je bij de slagwerkgroep aan het juiste adres! We zijn altijd op zoek naar nieuwe spelers die onze ranken kunnen versterken. We repeteren elke maandag avond van 19.30 tot 22.15 in ‘t Akkoord te Kortenhoef. Je bent altijd welkom om eens mee te komen doen!