Ons orkest

Ons orkest is een harmonieorkest. Koperblazers, houtblazers en slagwerkers, je vindt het bij ons orkest. Wel is er altijd ruimte voor nieuwe leden en we heten je dan ook meer dan welkom.

Wij laten ons graag zien; op een zomer- of kerstmarkt bijvoorbeeld. Of op een zonnige zomeravond. Dan spelen we soms bekende muziek,  soms ook onbekendere werken. Maar altijd passend in het moment en muzikaal uitgevoerd!

We vinden het leuk om onszelf soms uit te dagen. Dit kan met een themaconcert zijn, maar ook met een project voor jongeren.  Als u dit leest staan er vast weer projecten op de rol. Kijk voor meer informatie hierover op onze socials en onder het kopje 'actueel'.

We hebben een muzikaal, maar zeker ook een gezellig orkest, waar regelmatig wordt gelachen en waar we omzien naar elkaar. In ons orkest zitten leden van 18 tot 80 jaar. Je bent nooit te jong of te oud om muziek te maken. Bij ons verbindt muziek generaties. Ook enkele muzikanten die hun instrument meerdere jaren niet hebben bespeeld, hebben mede om die reden hun weg naar BMOL weer weten te vinden.

 

Onze dirigent

Matthijs van Ganzewinkel uit Vleuten is al sinds zijn jeugd actief als muzikant in de wereld van de amateur blaasmuziek. Als saxofonist en toetsenist was hij daarnaast actief in de lichte muziek / jazz als muzikaal leider en arrangeur.
Matthijs studeerde bij Jan Bosveld en Hans Pastoor aan de directieopleiding van de Bond voor Orkestdirigenten. In 2013 behaalde hij dit diploma met een concert, met medewerking van het Brabants Fanfareorkest. Na deze opleiding volgde Matthijs directielessen bij o.a. Danny Oosterman, Jacco Nefs en Willem van Zee.

Sinds 2013 is Matthijs actief als dirigent bij meerdere harmonie en fanfareorkesten. Met creatieve concepten voor concerten probeert Matthijs de blaasmuziek te verbinden met een groter publiek. Het interesseren van jeugd voor blaasmuziek heeft daarbij een belangrijke plaats.Op dit moment is Matthijs actief als dirigent bij Muziekvereniging BMOL en Harmonie Concordia in Bergen op Zoom. Daarnaast verzorgt hij sectierepetities en workshops voor saxofonisten. Als saxofonist is Matthijs actief bij Orkest Orventus en in het A-orkest en saxofoonkwartet van Harmonieorkest Vleuten